Bal-A-Vis-X!

balavisx zakjesBalance Auditory Vision Exercises !

Wat doe jij anders, wordt mij veel gevraagd? Wat doe ik als coach anders en bijzonder.

We praten weinig in mijn praktijk. We doen veel.

We balanceren, springen, gooien, rennen, stoeien. We begrenzen, dromen, ontspannen, schreeuwen en tekenen.

en, sinds kort: stuiteren we ook en ballen we nog meer!

Waarom?

Om sterker te worden, steviger te staan, minder bang te zijn. Om beter te leren, te kunnen spellen en automatiseren. Om gemakkelijker te kunnen focussen en concentreren, om gemakkelijker contact te kunnen maken met jezelf en met anderen.

Wat zet je in?

Rots en Water is daarom een mij geliefd trainingsprogramma. Omdat het de kinderen in staat stelt hun lijf beter te leren kennen, waardoor ze hun emoties en krachten leren beheersen en juist leren inzetten. Ik leer leren is daarom een mij geliefd leerprogramma, omdat het focust op onderliggende basisvoorwaarden voor leren, die je al doende onder de knie krijgt. En Bal a Vis X is daarom een nieuwe liefde, een prachtige aanvulling op al langer ingezette braingym-oefeningen. Omdat het op een geweldig leuke en speelse manier de integratie van brein en lijf bevordert, die broodnodig is voor leren en je lekker voelen!

 


stukje uit de nieuwsbrief

bal a vis x 1 Mentale en emotionele weerbaarheid begint in je lijf en iets nieuws!

Ik werk met kinderen met name vanuit het lichaam. Weerbaarheid, emotionele èn mentale weerbaarheid, begint bij je lijf. Wanneer je lichaam de juiste kracht heeft en de juiste ontspanning, word je rustig, sterk en helder en kun je voelen wat je wel wilt en wat je niet wilt. Middels lichaamsbesef leren we onszelf beter kennen en kunnen we voor onszelf de beste keuzes maken. We voelen ons beter, lekkerder en sterker, en we kunnen beter denken en daardoor beter onthouden en leren.

Niet alleen werkt het zo doordat we ons gewoon wat lekkerder voelen. Dan zouden we ook een dagje naar de speeltuin kunnen gaan. (Dit werkt wel _ want doordat we ons lichaam ontspannen kunnen we beter voelen wat we wel en niet willen en worden we dus emotioneel weerbaarder _.)
Maar.. er gebeurt meer!

Door op specifieke manieren ons lijf te bewegen, helpen we ons brein! Ons brein moet ons lichaam vertellen wat het moet doen, en het is handig als ’t dat op een handige manier doet. Ook is het uitermate handig als onze linker-hersenhelft goed samenwerkt met onze rechter-hersenhelft.

 

 

 

Een èrg leuk en leerzaam spelletje,

met ballen en pittenzakjes en optimale focus!

 

Hadewych Simonis, kindercoach en trainer in mentale en emotionele weerbaarheid Westland, Monster, voor weerbare kinderen. #rotsenwater #weerbaarheidstrainingen #hoogbegaafd #hooggevoelig #ikleerleren  #kidsSkills #MatriXmethode #Bal-A-Vis-X
Advertenties